Läst: Saharasyndromet av Christian Unge

Saharasyndromet (Inbunden)

Saharasyndromet av Christian Unge (2016) – ♥♥♥♥
Lind & Co (recex)

Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och terroristledaren blir dödligt skadad.
Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat – man använder barn som levande sköldar.
Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack.

Tredje delen i serien om kirurgen Martin Roeykens är riktigt spännande och välskriven. En grupp hjälparbetare tas som gisslan och deras dödsångest skildras så bra att man nästan känner stanken av urin och svett, och känner svetten rinna – riktigt tajt är det! Fanatism är alltid otäckt och här kommer man nära inpå terroristgruppens medlemmar och inser att vissa gör vad som helst för att gynna den sak de är övertygade om är riktig.
I denna bok är inte Martin huvudpersonen, utan det är Mette Gobanski som utgör den. Även Martins dotter Bella får stort utrymme och dessa kvinnors känsloliv utgör också en viktig del av boken. Slutet är oväntat och av stor betydelse för nästa bok i serien. Riktigt bra!

En fyra i betyg!
Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: