Lyssnat på: Oanade Konsekvenser av Elizabeth George

Oanade konsekvenser (ljudbok)

Oanade Konsekvenser ( Banquet of Consequences) av Elizabeth George (2016) – ♥♥♥♥+
Norstedts Förlag
Uppläsare: Mirja Turestedt

William Goldacres självmord får förödande konsekvenser för hans familj, men vilken var den bakomliggande orsaken till tragedin och hur ska hans föräldrar och bror någonsin kunna gå vidare? Finns det något samband mellan den unge mannens hopp från en klippa i Dorset och ett mordfall i Cambridge?
Den kända feministen och författaren Clare Abbott har hittats giftmördad på sitt hotellrum i Cambridge och hennes förläggare Rory Statham misstänker att Clares personliga assistent Caroline Goldacre, mor till William, kan ha något med mordet att göra. Thomas Lynley ser till att Barbara Havers kopplas in på fallet i och mening att hjälpa Barbara att visa framfötterna så att hon ska slippa hotet om förflyttning.
Barbara börjar med Winston Nkatas hjälp gräva i omständigheterna kring både Williams och Clares död och finner väl bevarade hemligheter, lögner, svek och en bitter familjefejd som går utanp det mesta. När så Rory Statham råkar ut för ett förgiftningsförsök tvingas de skruva upp takten och jobba mot klockan i jakten på mördaren.

Det här är den bästa George-deckaren på länge! Underbara karaktärer, intressant (men rätt osannolik) krimhistoria och ett rätt vedervärdigt avslöjande på slutet… George kan vara rätt långrandig men det gör inget när det är så här spännande. Jag gillar Havers mer än jag gillar Lynley och har inga problem med att hon syns mer i den här boken än vad Lynley gör. Caroline Goldacre är en underbart förfärlig person som man tackar sin lyckliga stjärna att man inte har som mamma eller svärmor…eller fru för den delen. Jag tror det är hon som kryddar till denna bok så den blir så pass bra! Uppläsaren Mirja Turestedt gör ett bra jobb.

En stark fyra i betyg! Riktigt bra!

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Lyssnat på: Oanade Konsekvenser av Elizabeth George”

  1. Jag hade bestämt för mig för att sluta läsa böckerna om Havers och Lynley efter En ond liten handling men efter din recension … tja, jag kanske ska ge Elizabeth George en ny chans 🙂

  2. […] har varit ganska långrandiga och trista tycker jag men den här boken är allt annat än trist. Läs recensionen här! Purengelsk miljö och en riktigt vidrig kvinna som man älskar att hata! Visst är den lång men […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: