Lyssnat på: Kongospår av Christian Unge

Kongospår (Nedladdningsbar ljudbok)

Kongospår av Christian Unge (2016) – ♥♥♥♥
Lind & Co
Uppläsare: Stefan Sauk

Om Martin inte hade tagit en promenad den natten hade han dött – som så många andra av husets invånare. Men han anar att skulden ändå är hans. Något hände för länge sedan, något han måste ha kommit på spåret – om han bara själv visste vad.
En manlig patient hade nyligen lagts in på det sjukhus där Martin arbetar som läkare. För länge sedan i Kongo kände han Martins farfar, påstod han. Han tycktes ha något viktigt han ville berätta, men innan han hann göra det hittades han död. Bredvid honom i sängen låg en spruta och några ampuller. Någon hade tystat honom med en överdos av morfin.
Martins pappa vägrar envist att svara på frågor som rör hans släkt, så Martin söker istället upp sin farbror i Belgien. Men än en gång händer det som inte får hända. Det är inte utan skäl som den svenska polisen döper Martin till Doktor Död …
Från Stockholm och Hedemora går trådarna till 60-talets Kongo och Burundi, för att till sist klippas av i ett fritidshus på Värmdö.

Andra delen i serien om Martin Roeykens är lika spännande som den första. Fast jag måste säga att det var med extra behållning jag hörde att en del av handlingen var förlagd till Hedemora, en ort i Dalarna som ligger bara två mil från där jag bor. Sånt är roligt, när man känner igen miljöer som beskrivs.
Här jagas Martin av hyrda mördare som vill tysta honom och det är riktigt spännande ända in i kaklet. Martins sorg över flickvännens död är också väl beskriven och Martins barn får spela en ganska stor roll.

Ytterligare ett högt betyg till en välskriven uppföljare. Jag tycker det är konstigt att jag inte upptäckt Christian Unge förut.
Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: