Läst: Vad Gör Dina Barn När Du Sover? av Mikael Strömberg

Vad gör dina barn när du sover? (e-bok)

Vad Gör Dina Barn När Du Sover? av Mikael Strömberg (2016) – ♥♥♥
Swedish Zombie (recex)

När pojkarna Jonathan och Adrian börjar tredje klass får de en ny klasskamrat: den märklige Tim. Ganska snart upptäcker de att Tim inte är som andra. Han verkar veta saker. Att de är på väg mot en ny tid. Människans vårdslösa behandling av jorden leder till undergången. Bara de starkaste kommer att överleva.
Pojkarnas lek får ett nytt fokus – de ska förbereda sig för att bli de som överlever. Med hjälp av droger och svart magi passerar de sina moraliska spärrar. De triggar varandra att utföra allt värre handlingar, tills det inte längre finns någon återvändo. Hur långt kan de gå utan att förlora sin mänsklighet?

Det här är Strömbergs tredje skräckroman och den bästa hittills. Ett fint flöde i språket och intresseväckande gestaltning av karaktärerna håller spänningen och intresset uppe.Hans tidigare böcker (Vätten och Inmurad) har hämtat inspiration från svensk folktro och den typen av inspiration finns även här fast inte lika tydligt. Det som kommer i första rummet är beskrivningen av hur tre rätt vanliga pojkar utforskar gränserna för vad de mäktar med att utföra mot levande varelser och hur de avtrubbas. Tre monster skapas.Swedish Zombie fortsätter och ge ut prima svensk skräck.

En stabil trea i betyg. Det ska bli intressant att se vad Strömberg hittar på härnäst!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: