Bokrean – Akademibokhandeln!

Vad gör man när man har en meterhög bokstapel av olästa böcker på nattygsbordet? Jo, man dreglar efter fler i årets bokreabroschyrer!! Jag tänkte hjälpa er att sålla fram de bästa deckarna/spänningsromanerna i årets rea-skörd!

DSC_1130[1]

Akademibokhandeln är först ut och det finns en hel del smaskiga guldkorn.

Gillian Flynn är en mästare på psykologisk spänning och Gone Girl är originell och banbrytande. Det blev en rätt bra film av den boken också. Och första delen i John Ajvide Lindqvists trilogi om Platserna MÅSTE man bara läsa – den är underbar!

 

De två första böckerna i Lewis-trilogin kan du fynda här. Peter Mays skildringar av livet på Isle of Lewis är underbara, speciellt Svarthuset är en fantastiskt bra bok med en fin plot twist på slutet. Sista delen i trilogin heter Lewispjäserna. Erik Axl Sund är en pseudonym för författarparet Jerker Eriksson och Håkan Sundqvist, som skrev trilogin om Victoria Bergman. Läskigt och mörksvart!!

Alex Marwoods Granne Med Döden ska inte läsas av dem med svaga magar…riktigt äckligt blir det emellanåt. Mycket annorlunda från den mer finstämda debuten Onda Flickor men minst lika bra! James Oswalds deckare har alltid en övernaturlig twist som jag gillar hemskt mycket. Rekommenderas varmt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: