Lyssnat på: Under Fjärilens Vingar av Lena Matthijs

Under fjärilens vingar  (mp3-bok)

En Bror För En Syster av Lena Matthijs (2014) – ♥♥♥♥
Lind & Co

Januari 1997
Hej, Cecilia. Ska du gå hela vägen hem? sa han med sin mildaste röst.Hon vände på huvudet och såg rakt på honom. Först en förvånad skugga över ansiktet, sedan en igenkännande blick följt av en avståndstagande min. Hon svarade inte.Vill du ha skjuts?
När Cecilia, 10 år, plockas upp av en man utanför sin skola är det början på en lång serie övergrepp. Fjorton år senare försöker hon ta sitt liv och förs av polisen till psykakuten för vård. Hon avviker omgående därifrån och försvinner sedan spårlöst. Påföljande dygn efterlyses ytterligare en ung kvinna, Nina, som saknad. När Ninas döda kropp några dygn senare anträffas i en sandkista i Borås utkant, väcks de avgörande frågorna. Finns det något samband mellan kvinnorna? Lever Cecilia och vem var den man som hämtade hennes dagböcker efter det att hon försvann? Kommissarie Hasse Nelander-Wein och hans utredningsgrupp brottas med ett ärende som växer i omfattning och där mycket talar för att mördaren kommer slå till igen.

Andra delen i serien om kommissarie Hasse Nelander-Wein, och det är en mycket otäck och sorglig bok som handlar om övergrepp och hämnd. Hämnd som kommer ur förtvivlan och ilska och som kanske är felriktad men som ändå är förståelig. Som läsare (lyssnare) är det svårt att bestämma sig för vem som är offer eller gärningsman… Riktigt bra bok!

En fyra i betyg till en bok som berör.

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: