Lyssnat på: Lejonet Från Zagros av Lena Matthijs

Lejonet från Zagros (Nedladdningsbar ljudbok)

Lejonet Från Zagros av Lena Matthijs (2014) – ♥♥♥♥
Lind & Co

Under en kanottur en vacker sommardag görs ett fruktansvärt fynd. De styckade kroppsdelarna av en man hittas förpackade i svarta sopsäckar i ån Ätran, norr om Ulricehamn.
Kriminalkommissarie Hans Nelander-Wein vid kriminalpolisen i Borås tar sig an utredningen men stöter snart på problem. Den dödes huvud saknas och ingen anmäler offret försvunnet.Några dagar senare görs ännu en fasansfull upptäckt. Ur en soptunna på en innergård i Borås sticker underbenen upp från vad som visar sig vara ännu en styckad okänd man.
Samtidigt som Boråspolisen utreder vad som inledningsvis verkar vara en serie av brott, kämpar en syskonskara för att överleva i Zagrosbergens otillgängliga natur i norra Irak. Tolvårige Zana försöker leda småsyskonen tillbaka till tryggheten. Vad Hans Nelander-Wein inte känner till är att när polisutredningen i Sverige går i stå, rinner tiden ut för barnens överlevnad.

Den här boken utspelar sig parallellt i Sverige och i Irak och det är mycket skickligt beskrivet hur barnens pappas vansinne driver honom att göra allt för att hämnas oförrätter. Den stora behållningen är hur man får följa syskonens kamp för att försöka överleva i en miljö som är tuff och hård nog utan att de ska behöva vara rädda för de människor som stryker runt och är värre än rovdjur. Berättelsen ska tydligen ha verklighetsbakgrund…och även i denna bok är gränsen mellan offer och förövare tämligen oklar. Mycket bra!

En stark fyra till en mycket spännande deckare.

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Lyssnat på: Lejonet Från Zagros av Lena Matthijs”

  1. Just ja den här serien måste jag ta tag i!! 🙂

  2. Har också läst serien av L M. Böckerna är väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: