Lyssnat på: I Sanningens Namn av Viveca Sten

I sanningens namn

I Sanningens Namn av Viveca Sten (2015) – ♥♥♥+
Bonnier Audio

Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.
Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.
Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.

Stens böcker är alltid underhållande och välskrivna. I den här boken är den stora behållningen beskrivningen av den stackars mobbade pojken och pedofilen som lurar i vassen…både bokstavligen och bildligt. Slutet innehåller dessutom en plot twist och sådana gillas ju skarpt. Fast ibland har jag lite svårt med tidshoppen mellan böckerna, det har gått flera år och man är mer van att bokserier rullar på ”back to back” så att säga.

En stark trea till den bästa Sandhamns-boken på ett tag. Det här är förresten den åttonde boken i serien om Nora Linde och Thomas Andreasson. Har ni tänkt på att de alla börjar med ”I”!!

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: