Läst: Bränd Himmel av Gilly MacMillan

Bränd himmel (Inbunden)

Bränd Himmel (Burnt Paper Sky) av Gilly MacMillan (2015) – ♥♥♥♥
Modernista (recex)

Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.
I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.
Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat för alla inblandade.
Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?

Modernista har verkligen näsa för att korpa åt sig fantastiska spänningsförfattare och av en händelse har två av dem (Bauer och MacMillan) skrivit otäcka böcker om barn som försvinner. Det här är alla föräldrars skräck, och mamman Rachel blir hudflängd i sociala media. Det är ju verkligen aktuellt, på twitter, bloggar och Facebook kan vem som helst anonymt spy ur sig all möjlig galla och på nåt konstigt sätt är det allmänt vedertaget att det man läser på nätet är sant… I boken finns också några tvära vändningar som håller uppe spänningen och det slutar definitivt inte enbart i dur, vilket ökar trovärdigheten.

En av årets bästa spänningsromaner! En klockren fyra!

Köp den här, här eller här!

4 svar till “Läst: Bränd Himmel av Gilly MacMillan”

  1. En fyra alltså. Det låter bra, har tänkt läsa denna i oktober om det blir tid över.

  2. Åh den här har jag tänkt läsa nu under oktober 🙂

  3. […] om boken har Bibliotekskatten, hyllan, Zellys bokblogg, Läsa & Lyssna, Vargnatts bokhylla och Fru Es […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: