Lyssnat på: Den Nionde Graven av Stefan Ahnhem

Den nionde graven (ljudbok)

Den Nionde Graven av Stefan Ahnhem (2015) – ♥♥♥+
Bonnier Audio

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.
Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.
Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Det tog ett tag innan jag kom in i boken, det var ganska många namn att hålla reda på och jag hade svårt att hänga med. Men efter ungefär halva boken hade jag stort nöje av den, fartfyllt spännande och väldigt sorgligt. Boken utspelar sig tidsmässigt före Offer Utan Ansikte.

En stark trea i betyg. Rekommenderas.

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Den Nionde Graven av Stefan Ahnhem”

  1. Verkligen en bok jag vill läsa!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: