Läst: Mörk Avsikt av Elisabeth Akteus Rex

Mörk avsikt (häftad)

Mörk Avsikt av Elisabeth Akteus Rex (2014) – ♥♥♥+
Hoi Förlag (recex)

En ung kvinna springer för sitt liv. Hon vet varför hon är jagad. Hon har redan blivit varnad: där det tidigare fanns en hand finns nu bara en sårig klump. Men hon kan inte leva som de vill. Hon måste fly.

Emelie Törnqvists liv är i kaos; hennes syster Cecilia ligger i koma, hon har förlorat sitt jobb och de två män hon träffat under en tid har upptäckt att de varit en del av en triangel och ursinnigt lämnat henne. Dessutom har hon den kommande rättegången som kastar sin skugga över henne.
Mitt i allt detta träffar Emelie en ung kvinna som uppenbart är på flykt, och hon tar sig an henne trots oklarheter kring situationen. Samtidigt börjar det hända obehagliga saker, märkliga leveranser till dörren, en kuslig känsla av någons närvaro runt hörnet.
Emelie balanserar till slut på gränsen till vad hon klarar av och snart närmar sig den kritiska punkt då det förflutna kommer ifatt och hotar att förgöra den bräckliga tillvaro hon byggt upp.

Detta är den tredje boken i trilogin om maktmissbruk och man kan verkligen se att författarinnan blir mer och mer varm i kläderna – språket och gestaltningen utvecklas för varje bok och jag tycker det är synd att vi inte får följa Emelie längre. Jag tror bokserien kunde ha gjorts längre om alla sidohandlingar getts mer utrymme för det är alltid väldigt mycket som händer och det är full fart hela tiden. Mycket trevligt för oss läsare men också mycket att hålla reda på. Jag kommer att följa Akteus Rex författarskap i framtiden för hon kommer sannolikt att (som Sofie Sarenbrant) att bli vassare för varje bok!!

En mycket stark trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: