Läst: Behandlingen av Mo Hayder

Behandlingen (inbunden)

Behandlingen (The Treatment) av Mo Hayder (2015) – ♥♥♥♥
Modernista (recex)

En man och hans hustru hittas inspärrade i sitt eget hem på en stillsam bostadsgata i södra London. De är gravt uttorkade, och de har blivit fastbundna och brutalt misshandlade. Mannen är nära döden.
Men det ska bli ännu värre: Deras åttaårige son saknas. När kriminalinspektör Jack Caffery kallas in för att utreda visar det sig vara omöjligt för honom att förhålla sig kyligt och objektivt till brottet; likheterna med händelser ur hans eget förflutna är alltför stora. Och när han gräver djupare i fallet samtidigt som han försöker hålla ihop sin tillvaro trots de alltmer omskakande avslöjandena om hans eget liv så börjar den verkliga mardrömmen.

Mo Hayders böcker är verkligen inte för alla utan för de som har riktigt stark mage och tål makabra och grafiska våldsskildringar. Jag älskar det!! I den här boken avhandlas en verkligt skruvad pedofilioch dessutom får vi veta vad som egentligen hände Cafferys bror som försvann när han var liten. Riktigt hemskt är det, men välskrivet och inte spekulativt. Jag läste nyss Pig Island och blev lite besviken men här är Hayder ånyo i god form! Riktigt bra! Grattis till Modernista som snappat åt sig denna finfina författare!

En fyra i betyg till en riktigt otäck bok.

Köp den här, här eller här!

Ett svar till “Läst: Behandlingen av Mo Hayder”

  1. Jag måste snart ta tag i den här serien, har de två första böckerna nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: