Lyssnat på: Lycke av Mikaela Bley

9789174614060_200_lycke_mp3-bok

Lycke av Mikaela Bley (2015) – ♥♥♥♥
Lind & Co

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm.På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten – om inte annat,skapa nyheten – och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.
Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.

Det här är en mycket mörk, beklämmande och sorglig historia – på ett bra sätt. Det är Bleys debut men fry märks inte alls utan det är flyhänt skrivet och skickligt beskrivet. Historien om stackars lilla Lycke rullas sakta upp och man blir präktigt förbannad på alla nonchalanta, egoistiska vuxna som omger henne. Ellen är också en person jag blir nyfiken på, även i hennes barndom finns mycket smärta som påverkar hennes vuxna liv. Och även om man själv minns saker på ett sätt, som kanske inte stämmer med verkligheten, så är ens egna sanning ändå just det.

En stark debut som får fyra plus! Inläst av Callin Öhrvall Delmar som gör ett bra jobb.

Köp den här, här eller här!

Annons

4 svar till “Lyssnat på: Lycke av Mikaela Bley”

  1. Jag tyckte oxå att Lycke var en riktigt bra debutbok 🙂

  2. Finns med på min läslista.

  3. […] som bloggat om boken: Lottens Bokblogg | Johannas Deckarhörna | Läsa & Lyssna | Boklysten | Annes […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: