Ruth Rendell är död…

ladda ned

En av mina absoluta favoritförfattare och skriv-förebilder dog idag, i sviterna efter en kraftig stroke som drabbade henne i januari i år.

Ingen har som hon skildrat människans mörka inre och flera av hennes böcker hör till de bästa jag läst. Om man verkligen tycker om psykologiska thrillers så är A Judgement in Stone och A Sight for Sore Eyes obligatorisk läsning, spännande handling och en prosa len som grädde. Hon har också skrivit många böcker om den sympatiske kommissarie Wexford vilka också filmatiserats. Under pseudonymen Barbara Vine skrev Rendell lite mörkare psykologiska thrillers vilka också är synnerligen läsvärda.

Hon förblev synnerligen aktiv i sitt skrivande hela sitt liv och sedan debuten 1964 med Vem var Doon? gav hon ut mer än 60 böcker. 2015 kommer den sista bok hon skrev ut, Dark Corners heter den och jag kommer att läsa den med andakt. Nu blir det inga fler.

Tack Dame Ruth Rendell för alla fina lässtunder! Du kommer att bli enormt saknad men jag kan i andanom se hur du och PJ James redan hittat ett skrivar-hörn i himlen där ni kan klura på nya intriger. RIP!!

9780091959241_200_dark-corners

Annonser

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s