Läst: Mirror av Graham Masterton

Mirror (häftad)

Mirror av Graham Masterton (1988) – ♥♥♥♥
Hammer

Det sägs att en spegel kan fånga en människas själ…Martin Williams är en pank manusförfattare som bor i Hollywood och drömmer om att sälja en musikal om underbarnet Boofuls, en mytomspunnen barnskådespelare som mördades och styckades av sin mormor för femtio år sedan. När Martin får chansen att köpa den spegel som hängde i vardagsrummet där mordet skedde så gör han det. Men spegeln är inte en vanlig spegel utan en portal till en helvetisk parallellt universum. när Martins hyresvärd förlorar sin sonson framgår det snart att spegeln är ansvarig. Men om en liten pojke har gått in i spegeln, vad kommer då att komma ut ur den?
Wow säger jag bara, det är fullt ös redan efter tjugo sidor och Masterton brassar på med allt han har. Det är underbart roande, bisarrt och rätt makabert också. Storyn bygger löst på Lewis Carrolls Alice i Spegellandet och jag ser hela tiden framför mig hur bra den här boken skulle göra sig på filmduken. Masterton har skrivit massor av böcker men ändå är han okänd i Sverige. Det är konstigt för skräck blir inte roligare än så här! Vi snackar speglar som skvätter sperma på präster som försöker välsigna dem, Satans barn och hans ”familiar” (gömd i en katt), fasansfulla spegelvarianter av huvudpersonerna och Satans penis som borrar sig in i en präst och sliter sönder honom… Slutet lämnas lite öppet för egna funderingar också. Jätteskoj! Jag ska kolla in mer av Masterton och eftersom han skrivit mer än femtio böcker finns det en hel del att välja bland! Hammer, en imprint av Random House, har satsat på att åter ge ut klassiska skräckberättelser av vilken Masterton är en av författarna man satsat på!
En stark fyra till en underhållande historia!
Köp den här, här eller här!
Läs upp StoppE-posta denna översättningSök efter den här översättningen med BingDetta är en bra översättningDet här är en dålig översättning.

Felaktig
Olämplig
Tack för din feedback.

2 svar till “Läst: Mirror av Graham Masterton”

  1. Den låter lite crazy & annorlunda men samtidigt intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: