Lyssnat på: Lejontämjaren av Camilla Läckberg

Lejontämjaren (ljudbok)

Lejontämjaren av Camilla Läckberg (2014) – ♥♥♥♥
Bonnier Audio

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.
När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Läckberg är i högform och skriver rappt, spännande och underhållande. Brotten är råa och blodiga, men ändå märker man inte riktigt det eftersom stämningen för övrigt är trivsam. Persongalleriet känner man ju väl igen vid det här laget och jag tror att det är en del av Läckbergs popularitet – att hon tar sig tid att beskriva helt vanliga människors vardag tillsammans med kriminalberättelsen. Boken är inläst av ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf och jag kan varmt rekommendera den. För övrigt var jag på författaraftonen Books & Dreams för ett par veckor sedan och där intervjuades Läckberg. Hon verkar vara en mycket ödmjuk människa som slitit hårt för att nå där hon är idag. Och hon får ta oförtjänt mycket skit av ”finare” författare och förståsigpåare.

En fyra i betyg till nyaste Fjällbackadeckaren.

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Lejontämjaren av Camilla Läckberg”

  1. Du är taggad inne hos mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: