Lyssnat på: En Yxa Åt Alice av Inger Frimansson

En yxa åt Alice (Nedladdningsbar ljudbok)

En Yxa Åt Alice av Inger Frimansson (2014) – ♥♥♥+
Norstedts

Evelina är pappas flicka, så har det alltid varit. Trulig, knubbig och förpubertal är hon långt ifrån den söta tjej som hennes mamma drömde om. Och det är pappa som får samtalet. Samtalet som berättar om att någon har tagit henne tillfånga. Någon som kräver hans liv i utbyte mot hennes.
Det är mycket med Evelina som hennes föräldrar inte vet något om. Bland annat hur hennes vänskap med den dödligt sjuka Alice har utvecklat sig. Hur Alice ger henne allt svårare uppdrag, saker hon ska fixa.  Och dessutom finns ju Aaron i samma hus, Alices storebror. Vänskapen med Alice, förälskelsen i Aaron och den underbara Cox, hennes katt, betyder allt för Evelina.
Men det är också en hel del som hennes föräldrar inte vet om varandra. Samtalet från en kränkt människa som vill ha hämnd och har kidnappat deras dotter blir, vid sidan av katten Cox försvinnande, katalysator för en räcka händelser.

Frimansson skriver de slags böcker jag själv gör, psykologiska thrillers som handlar om vanliga människor som drabbas av till synes slumpmässiga händelser som leder till oanade konsekvenser. Hon gör det bra! Den här boken handlar mest om Evelina, en ensam flicka som värnar om sin vänskap med den dödssjuka Alice. Man känner för den stackars ensamma flickan och beskrivningen av henne är den stora behållningen med boken tycker jag. Handlingen förs fram i långsamt men stadigt tempo till upplösningen. Gunnel Fred läser in boken på ett bra sätt.

En stark trea till en mycket bra bok.

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: