Läst: Demonologi För Nybörjare av Caroline L Jensen

Demonologi för nybörjare

Demonologi För Nybörjare av Caroline L Jensen (2014) – ♥♥♥♥
Kalla Kulor Förlag (recex)

Gud har gått in i väggen, och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan. Dessutom tänker han släppa loss helvetets alla demoner på jorden. Allt detta är Isak omedveten om när han som vanligt går till vaktmästarjobbet på sin gamla skola. Men när Beatrice, grannens allvetande råtta, förklarar för Isak att det enbart är han som kan förhindra apokalypsen, OCH rädda sin älskade, ondskefulla lillasyster, tvingas han ge sig ut på en resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan.

Det här är en påhittig, mustig skröna som kanske är mer rolig och påhittig än skrämmande, men den räknas ändå kanske under skräckgenren, på samma sätt som Clive Barkers Abarat-serie. Många scener är oerhört filmiska, jag skulle t ex gärna se en film som visar hur Isak och hans vänner stiger ner i helvetet och där ser alla syndare som pinas i de olika kretsarna – det vore nåt för specialeffektsteamen att bita i! Säcken knyts ihop bra på slutet och jag anar att det kanske skulle kunna bli en uppföljare…det vore inte dumt alls. Jag skulle definitivt vilja läsa den!

En fyra i betyg till en roande och underhållande berättelse! Och man måste ju älska titeln!

Köp den här, här eller här!

Ett svar till “Läst: Demonologi För Nybörjare av Caroline L Jensen”

  1. […] L Jensen är en etablerad skräckförfattare som bland annat skrivit Demonologi för nybörjare. Ankomst är en sorglig berättelse om en kvinna som plötsligt börjar se skrämmande […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: