Läst: En Mörk Och Förvriden Flod av Sharon Bolton

En mörk och förvriden flod (inbunden)

En Mörk Och Förvriden Flod (A Dark And Twisted Tide) av Sharon Bolton (2014) – ♥♥♥♥
Modernista (recex)

För att påbörja ett nytt och stillsammare kapitel av sitt liv har Lacey Flint lämnat sitt jobb på The Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Joesbury, mannen hon älskar men inte kan få.
Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne?
Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv.

Bolton verkar inte vara fysiskt kapabel att skriva en dålig bok – den här är en riktig bladvändare, precis som jag förväntat mig. Lacey Flint är en intressant karaktär med tillräckligt mycket svärta för att vara intressant, krimhistorien är otäck och intrikat och slutet är oväntat och fartfyllt. Det finns liksom inget som är dåligt. Det är bara att ta av sig hatten och buga åt Modernista som har en osedvanligt bra näsa för riktigt bra krim. Läs den här. Eller ännu hellre, läs alla Bolton-böcker ni kommer över. Jag har läst alla utom Rov som är lite svår att få tag i…

Riktigt bra, en fyra i betyg!

Köp den här, här eller här!

Annons

6 svar till “Läst: En Mörk Och Förvriden Flod av Sharon Bolton”

  1. Rov finns att låna på Elib som e-bok om man har ett bibliotekskort och nått att läsa på 🙂

  2. Rov är min favorit utav hennes böcker! *****
    Älskar miljön där 🙂

  3. Ond skörd står oläst och Rov vill jag få tag i! 🙂 Riktigt bra Sharon Bolton 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: