Läst: Himlen Är Alltid Högre av Jonas Moström

Himlen är alltid högre (inbunden)

Himlen Är Alltid Högre av Jonas Moström (2014) – ♥♥♥+
Lind & Co (recex)

Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.
En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring.
Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra? Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

Jag är ett stort Moström-fan, tycker att han skriver bra utan en massa onödigt krusidull och att det är uppfriskande att hans böcker hittills utspelat sig i Sundsvall och inte i Stockholm eller på Gotland…;-)! Den här boken är bra och välskriven men jag saknar miljön från den mindre staden. Nathalie har potential att bli en ny favoritkaraktär, jag gillar hur hon kämpar mot sin triste exman och hur hon dejtar och försöker ha ett socialt liv efter skilsmässan. Jag gillar också att Moströms deckarserier vävs ihop på slutet och vi får en riktig smakbit om vad nästa Sundsvall-bok kommer att handla om. Sånt gillar jag och jag ser fram emot den.

En bra deckare, även om jag föredrar Sundsvall-böckerna. En stark trea i betyg! Och ett vansinnigt snyggt omslag formgivet av Anders Timrén.

Köp den här, här eller här!

Ett svar till “Läst: Himlen Är Alltid Högre av Jonas Moström”

  1. Har inte läst Moströms andra serie men jag gillade denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: