Lyssnat på: Den Stumma Flickan av Hjorth/Rosenfeldt

Den stumma flickan (Ljudbok Mp3-CD)

Den Stumma Flickan av Hjorth/Rosenfeldt (2014) – ♥♥♥♥
Norstedts

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.
Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.
Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.
För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

En ny bok om Sebastian Bergman – mannen vi älskar att hata! Han är självisk, egennyttig och burdus och smider gärna ränker för att få det som han vill. I förra boken gjorde han sitt bästa få att så split mellan Vanja och hennes ”pappa” och konsekvenserna av detta fortsätter i den här boken. Samtidigt visar han mer mänskliga sidor när han får kontakt med Nicole, men även här ser han mest till sina egna behov. Även om krimberättelsen är spännande så är det mest roande i Bergmanböckerna karaktärsbeskrivningarna, det vimlar av intressanta typer med mer eller mindre mycket skumheter i bagaget. Historien rullar upp och slutet…SLUTET! Vilket sjujävla lappkast och cliffhanger!! Puh!

En fyra i betyg, mycket bra bok som läses in på ett bra sätt av Niklas Falk. Se nu för bövelen till att skriva bok nr fem snabbt!!

Köp den här, här eller här.

Annons

Ett svar till “Lyssnat på: Den Stumma Flickan av Hjorth/Rosenfeldt”

  1. Åh vad jag är sugen på att läsa den här!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: