Läst: Granne Med Döden av Alex Marwood

Granne med döden (inbunden)

Granne Med Döden (The Killer Next Door) av Alex Marwood (2014) – ♥♥♥♥+
Modernista (recex)

Det gamla huset på Beulah Grove i södra London ruvar på många hemligheter. Hyresgästerna i de förfallna lägenheterna har alla mycket att dölja, för omvärlden och för varandra.
När Collette flyttar in lär hon snart känna Cher, en femtonårig tjej som i likhet med henne själv befinner sig på flykt. Båda har svårt att begripa sig på den tafatt vänlige Thomas i lägenheten högst upp, och Collette dras i stället till Hossein, som flytt från Iran och nu väntar på besked angående sin asylansökan. Enstöringen Gerard Bright i lägenheten bredvid håller å sin sida på att driva henne till vansinne med sin klassiska musik. Längst ner bor den sextionioåriga Vesta, som levt i huset hela sitt liv och håller ett vakande öga på de andra.
En ödesdiger sommarnatt inträffar något som tvingar dem att ingå en ostadig allians. De måste nu samarbeta för att bevara den hemlighet som knyter dem samman. Men det är bara en av dem som vet vad det egentligen är som gör att avloppsrören i huset håller på att täppas igen.

Det här var bland det otäckaste och bästa jag läst i år. Riktigt makaber intrig, och alla karaktärerna har egna, intressanta historier som beskrivs på ett känsligt och närgånget sätt. Allas historier engagerar…och det förekommer plot twists och slutet är riktigt bra uttänkt. Marwoods debut Onda Flickor var så sorglig och full av smärta. Det är den här också men fokuset ligger mer på krimgåtan nu. Det gillar jag. Och orsaken till att avloppsrören sätts igen är riktigt läskig…

En riktigt stark fyra i betyg. Hur bra som helst. Rekommenderas till er som har lite starkare magar och tål lite mer grafiska otäckheter.

Köp den här, här eller här!

Annons

5 svar till “Läst: Granne Med Döden av Alex Marwood”

  1. Denna ligger och väntar hos mig. Skall bli spännande att läsa.

  2. Den här väntar på mig, ser framemot att läsa den 🙂

  3. […] Läs recensionen av Granne med Döden här! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: