Lyssnat på: Djävulen Hjälpte Mig av Caroline Eriksson

Djävulen hjälpte mig (Ljudbok CD-bok)

Djävulen Hjälpte Mig av Caroline Eriksson (2013) – ♥♥♥+
A Nice Noise

Det ansågs lite märkligt att den vackra unga dottern till häradsdomaren valde att gifta sig med den blyge bondsonen Per, som efter faderns död levde ensam med sin mor. Men Hanna kände att han var den rätte och hon längtade efter att få skapa ett eget hem. Att svärmodern var omtalat tvär och ilsk skulle hon nog komma över bara det fick gå lite tid. Så fel Hanna hade. Tillvaron på gården blir ett helvete. Den svartsjuka svärmodern styr med järnhand, och hur Hanna än försöker bryta in i gemenskapen mellan Per och hans mor stängs hon ute. Varje gång hon lyckas få en egen stund med sin man straffas hon dubbelt. Något är allvarligt fel i familjen – dessvärre är Hanna Johansdotter den sista att förstå det. En kall morgon i slutet av mars år 1889 hittas hon ihjälslagen nedanför källartrappan. Polisens misstankar faller snart på Hannas man Per och hans mor Anna Månsdotter. Fram träder ett tragiskt triangeldrama, fyllt av svartsjuka, skam och förbjuden åtrå. Det verkar som om en förbannelse vilar över Möllegården och alla som bor där.

Ett mycket bra stycke krimdrama om ett sorgligt fall ur levande livet, det sk Yngsjömordet. Erikssom berättar om hur händelserna som ledde fram till mordet gick till, och även om det är fiktion så baseras det på verkliga händelser och en gedigen research. Det är mycket tragiskt, och Eriksson berättar på ett gammaldags språk som ger berättelsen ytterligare djup och trovärdighet. Anna Maria Käll läser in boken mycket bra! En verkligen lyssningsvärd bok.

En stark trea! Dessutom ett tidsdokument över hur vardagen var för bönder på slutet av 1800-talet vilket är allmänbildande och intressant.

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s