Läst: Ensamma Hjärtans Klubb av Lotte och Sören Hammer

Ensamma hjärtans klubb : kriminalroman (inbunden)

Ensamma Hjärtans Klubb (Ensomme Hjerters Klub) av Sören och Lotte Hammer (2014) – ♥♥♥+
Bazar Förlag (recex)

Köpenhamn augusti 2008. Kriminalkommissarien Konrad Simonsen återvänder till våldsroteln i Köpenhamn efter en allvarlig hjärtattack. Med hänsyn till hans vacklande hälsa får han utreda ett lågprioriterat fall som rör en brevbärares död.
Det som från början ser ut som ett olycka utvecklar sig till en misstänkt mordhistoria. Det finns en viktig ledtråd till ett olöst fall med en försvunnen skolflicka långt tillbaka i tiden. Utredningen tar en annan vändning när det visar sig att en katolsk pastor vet mer om händelsen än han får avslöja på grund av sitt tysthetslöfte. En skolskjutning i Köpenhamn leder oväntat spåren till den avlidne brevbäraren.

Syskonparet Hammer blir bättre och bättre för varje bok om kommissarie Konrad Simonsen. Den här boken är riktigt finurlig och det ena spåret leder till det andra, trots att händelserna inte verkar höra samman. Vi får också träffa en person från en tidigare bok, nu är hon död men är hon ett mordoffer? Troligtvis spinns det vidare på denna historia i nästa bok. Gränderna mellan offer och gärningsman, mellan svart och vitt, är heller inte helt tydliga. Är man ond om man dödat? Kanske inte ändå… Simonsen är en bra huvudkaraktär, med både sötma och sälta, och Hammers låter hans bisarra fästmö få stort utrymme vilket är roligt. Vi får också veta hur det gått för kommissariens kollega som nästan strök med i den förra boken. Jag gillar att det inte bara var att resa sig och borsta av sig för henne efter hennes hemska upplevelse, det gör att det blir mer trovärdigt.

En stark trea, nästan en fyra, blir det den där gången. Danmark har seglat upp som stark konkurrent till Norge och Sverige om titeln Nordens krimland!!

Köp den här, här eller här!

Annons

Ett svar till “Läst: Ensamma Hjärtans Klubb av Lotte och Sören Hammer”

  1. Jag har den första boken på svenska någonstans bland mina olästa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: