Läst: Sthlm Confidential av Hanna E Lindberg

Sthlm Confidential (inbunden)

Sthlm Confidential av Hanna E Lindberg (2014) – ♥♥♥♥
Förlaget Orda (recex)

Lennie Lee är fotografen och grabbtidningsgurun som kämpar mot en upplaga i fritt fall. Tiden tycks ha sprungit ifrån honom när han får i uppdrag att fixa århundradets fest åt en skum affärsman. Pengarna räcker för att lösa alla hans problem – om han överlever.
Solveig Berg är en ung journalist som efter ett snedsteg hamnat i kylan. Hon är bränd i branschen. Ingen vill förknippas med henne. Tomheten och ensamheten väcker svarta minnen till liv och hon gör vad som helst för att komma tillbaka.
Kalju Saagim skulle kunna leva gott på sina leveranser till Stockholms nya finkrogar och gastropubar. Allt hade varit bra. Om det inte var för oron som gnagde. När en känd glamourmodell hittas död korsas deras vägar.

Jag har på ganska kort tid läst två riktigt bra deckare från Förlaget Orda, den här och Crimebook av Rasmus Finnholt, och båda handlar mycket om sociala media! Den här boken är spännande, välskriven och ganska rolig och det är skoj att gissa vilka ”verkliga” personer som tjänat som inspiration till bokens karaktärer (Lennie Lee tyckte jag var rätt lätt att gissa…)! Krimgåtan får spela andrafiolen till skildringen av jetsetlivet som är det jag tycker är mest underhållande med boken. En stabil och underhållande debut.

En fyra i betyg. Jag uppskattar humorn som lyser igenom mellan raderna.

Köp den här eller här!

Annons

Ett svar till “Läst: Sthlm Confidential av Hanna E Lindberg”

  1. […] 2014 släppte Hanna E Lindberg sin debutroman Sthlm Confidential på förlaget Orda (läs recensionen här). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: