Läst: Min Är Hämnden av Varg Gyllander

Min är hämnden

Min Är Hämnden av Varg Gyllander (2014) – ♥♥♥♥
Massolit Förlag (recex)

 

Vid ett besök på Skansen i Stockholm försvinner den rikskände och omstridde politikern Sanfrid Aronssons nioåriga dotter Irina. Ena ögonblicket är hon där, i nästa är hon borta; till synes uppslukad av den regntunga hösteftermiddagen.
Kriminaltekniker Pia Levin är tidigt på plats och gör ett fynd som får henne att uppsöka ITbrottschefen Jerzy Mrowka en man som sedan många år tillbaka driver en alltmer desperat jakt på pedofiler. Kan Irina ha fallit offer för någon av männen på Jerzys svarta lista? Samtidigt finns det flera tecken som tyder på att Irinas mor Natasja, som nyligen förlorat en vårdnadstvist om dottern, kan vara inblandad i försvinnandet. Problemet är bara att Natasja sedan en vecka tillbaka sitter i fängelse i väntan på att utvisas till Tjetjenien. Och det visar sig snart att någon är beredd att gå mycket långt för att förhindra Pia och hennes kollegor att förhöra Natasja innan planet lyfter från Sverige.

Den sista av de fem böckerna i serien om Pia Levin och Ulf Holtz är den bästa, och definitivt den mörkaste. Inte nog med att kriminalhistorien är otäck, med ett kidnappat barn som man misstänker tagits av en pedofil, huvudkaraktärernas privatliv visar sig ha innehållit så pass hemska händelser att det påverkat hela liv. Den största behållningen (och det som fortsätter att gnaga i huvudet efter det att boken tagit slut) är beskrivningen av den stora, vidriga handeln med barnaliv på Internet. De poliser som förmår arbeta med detta varje dag är stora hjältar. Själv mår jag dåligt bara av att läsa beskrivningen av hur en del bilder ser ut. Jag hoppas att Gyllander ändrar sig när det gäller beslutet att avsluta serien om kriminalteknikerna, precis som Mons Kallentoft fortsatta att skriva om Malin Forss för jag tycker de är riktigt bra och underhållande. Och efter fem böcker är man ju engagerad och vill veta hur det går… Sen vill jag påpeka att jag tycker att Niklas Lindblad, som även gjort omslaget till Carin Gerhardsens Tjockare Än Vatten, är fantastiskt duktig och detta omslag är mycket vackert och suggestivt!

En fyra i betyg!

Köp den här, här eller här!

2 svar till “Läst: Min Är Hämnden av Varg Gyllander”

  1. Man anar en trend vad gäller färgerna på omslag… De matchar dessutom din bakgrundsbild 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: