Lyssnat på: I Maktens Skugga av Viveca Sten

I maktens skugga (Nedladdningsbar ljudbok)

I Maktens Skugga av Viveca Sten (2014) – ♥♥♥+
Bonnier Audio

Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel – orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.
Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?

Som vanligt när det gäller Sten är det välskrivet och underhållande, även om det kanske inte är så engagerande. Men allt behöver kanske inte vara det…speciellt inte ifall man roas och förströs på ett alldeles utmärkt sätt. Carsten Jonsson är en vidrig karaktär som man älskar att hata, och skärgårdsmiljön är fint skildrad. Dock saknar jag mer svärta och spänning i skildringen av Thomas och Nora för de är så pass lyckliga och problemfria att de känns lite platta. Det har dessutom gått mer än fyra år sedan den förra boken utspelades och det sägs inte mycket om vad som hänt under den tiden. En rolig sak som jag lagt märke till är att alla Stens boktitlar börjar med ”I”! Undrar om hon ångrat det greppet nån gång, det måste ju vara lite begränsande när man ska döpa sin bok.

En finfin sommardeckare! Spännande in i kaklet, och väl inläst av Katarina Ewerlöf, min favorit!! En stark trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

Ett svar till “Lyssnat på: I Maktens Skugga av Viveca Sten”

  1. […] om boken har Johannas deckarhörna, Läsa & Lyssna och Mias […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: