Lyssnat på: Havskatten av Ann Rosman

Havskatten

Havskatten av Ann Rosman (2014) – ♥♥♥+
Storyside

Det är 1906 och kung Oscar II anländer till kurorten Marstrand. Runt honom flockas societeten och under två intensiva sommarmånader badar man tångbad, knyter kontakter och väver intriger. Direktör Lundberg med familj har tagit in på det nybyggda Turisthotellet, trots att det egentligen är alldeles för dyrt. Men förhoppningsvis kan den stärkande havsluften kurera den sjukliga dottern Karolina, och kanske kan de på köpet hitta henne en välbeställd make. I kretsarna runt kungen möter Karolina greve Douglas Lagercreutz, som snart visar sig bära på en skamlig hemlighet. En kväll i maj 2013 övar Marstrands deltidsbrandkår rökdykning inne på det anrika Turisthotellet, men övningarna avbryts när brandmännen hittar kroppen av en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet. Har mannen blivit mördad? Och vem kan tänkas ha vinning av hans död?

Rosmans böcker innehåller så fina miljöbeskrivningar av västkusten och båt- och havsliv. Miljöerna ligger henne varmt om hjärtat, det märks, och i efterordet utvecklar hon detta ytterligare. Den här bokens deckarhistoria har en spännande upplösning och berättelsen i dåtid är en intressant dokumentation över tiden runt sekelskiftet, och kvinnornas roll i den. Dock har inte de båda berättelserna någon koppling till varandra (mer än Marstrandsmiljön) så istället för att de vävs in i varandra så berättas de parallellt istället. Mirja Turestedt gör ett bra jobb med inläsningen. En perfekt sommardeckare!

En stark trea i betyg. Perfekt att lyssna på i hängmattan!

Köp den här, här eller här!

Annons

Ett svar till “Lyssnat på: Havskatten av Ann Rosman”

  1. Håller med dig om att den passar i hängmattan. De båda berättelserna har byggnaden gemensamt, det är samma hus som de utspelar sig i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: