Lyssnat på: Den Man Älskar av Mari Jungstedt

Den man älskar

Den Man Älskar av Mari Jungstedt (2014) – ♥♥+
Albert Bonniers Förlag

Mäklaren Sanna Widding har fått i uppdrag att inspektera en anrik gård i Bunge socken på norra Gotland. I samma stund som hon stiger in på tomten märker hon att allt inte är som det ska. Dagen därpå hittas hon mördad i ett vattenfyllt kalkstensbrott inte långt därifrån. 
Gården vilar på djupa och mörka hemligheter som långsamt stiger upp till ytan medan familjen förbereder sig på att sälja den. 
Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka på heltid vid Visbypolisen. Han och kollegan Karin Jacobsson dras in i en serie omskakande händelser där en okänd gärningsman hela tiden ligger steget före.

Det är absolut inget fel på Jungstedts prosa och hantverk, men det där det felar med denna bok är historien. En galen mördare är lös och jag tycker inte trådarna knyts ihop på ett tillräckligt bra sätt för att jag ska köpa hans galenskap. På slutet skymtar någon slags förklaring men det är bara i ett kort stycke och utvecklas inte. Jag tycker jag har läst den här boken förut. Men boken är skickligt skriven och mycket bra inläst av Katarina Ewerlöf, så visst kan man ha utbyte av den. Men det är inte den bästa bok om Knutas och Jacobsson som jag läst.

En stark tvåa i betyg. Ewerlöf övertygar som vanligt.

Köp den här, här eller här!

Annons

Ett svar till “Lyssnat på: Den Man Älskar av Mari Jungstedt”

  1. […] Bloggat om boken har Mias bokhörna, Bokbrus, Johannas deckarhörna, Boktok73 och Läsa & Lyssna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: