Läst: Crimebook av Rasmus Finnhult

Crimebook

Crimebook av Rasmus Finnhult (2013) – ♥♥♥
Förlaget Orda (recex)

En åldring med invandrarbakgrund hittas död på en bilfirma, hängande i en kätting. Han har blivit torterad på ett synnerligen bestialiskt sätt. Några dagar senare hittas en välbärgad porrfilmsdistributör i en rullstol framför Lunds domkyrka, även han bragd om livet på ett sällsynt plågsamt sätt.
Lunds nyinrättade och högteknologiska kriminalavdelning, med kriminalkommisarie John Hulth i spetsen, sätts på svåra prov då fler människor sannolikt kommer att mista livet om gruppen inte anstränger sig till sitt absolut yttersta. 
Mördaren verkar hämta inspiration från Crimebook, en snabbt växande sajt där hat är drivkraften, från vilken han plockar människor som han använder som pjäser i sitt morbida spel. Utredningen försvåras ytterligare när Hulth upptäcker att en av hans egna teammedlemmar deltar i spelet.

Finnhults debut är det vinnande bidrag i en ävling, ”Brottsplats Malmö”, och det är en värdig vinnare. Det är välskrivet, spännande och tanken på att det i verkligheten skulle kunna finnas en Crimebook är verkligen inte svår att tro på. Man är lite kluven mellan att tycka synd om offren, och att tycka att de förtjänar vad de får när det kommer fram varför de straffas. Allt är inte svart och vitt, speciellt inte etikfrågor… Vi får se ifall Finnhult kommer ut med fler böcker om gänget på Lunds kriminalavdelning. Jag kommer att läsa dem i sådana fall.

En trea i betyg blir det till en lovande debut.

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Crimebook av Rasmus Finnhult”

  1. Verkar intressant. Denna får jag kika närmare på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: