Läst: Gökens Rop av Robert Galbraith

Gökens rop

Gökens Rop (The Cuckoo´s Calling) av Robert Galbraith (2014) – ♥♥♥♥
Wahlström & Widstrand (recex)

När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det.

Det har väl inte ungått någon att författaren bakom pseudonymen Robert Galbraith är JK Rowling, den fantastiska skaparen av Harry Potter! Jag tyckte mycket om hennes bok Den Tomma Stolen, som innehöll en god del diskbänksrealism, och tycker mycket om hennes nya deckarbok! Det är välskrivet, engagerande och så gillar jag att det inte är en polis i huvudrollen. Miltals från Harry Potter men jag tycker att man fortfarande skönjer samma sätt att skriva på som i de böckerna. Och namnet på huvudpersonen ”Cormoran Strike” hade kunnat hämtats från Potter-serien! Rowling är jättebra på att döpa sina figurer till namn som speglar deras personlighet.

Rowling är inte bara en bra ungdomsförfattare (även om jag anser att alla åldrar kan läsa Harry Potter), hon har med Den Tomma Stolen och Gökens Rop bevisat att hon behärskar alla typer av genres. Jag vill gärna läsa mer om Strike!!

En stabil fyra – det kom en liten plot twist på slutet!

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: Gökens Rop av Robert Galbraith”

  1. Lite sugen på den här!

  2. Älskade Harry P och tyckte mycket om Den tomma stolen, men tyckte inte om den här, för seg för mig.

  3. Har inte läst Den tomma stolen eller den här men de står på läslistan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: