Läst: Vänd Om Och Var Stilla av Johanna Mo

Vänd om och var stilla (inbunden)

Vänd Om Och Var Stilla av Johanna Mo (2014) – ♥♥♥♥
Forum Bokförlag (recex e-bok)

En ung kvinna hittas död vid en cykelväg i Högdalen. En bit därifrån finner polisen en blodig sten. Kriminalkommissarie Helena Mobacke vid Söderortspolisen blir ansvarig för utredningen. Dagen därpå hittas ytterligare en ung kvinna mördad i ett industriområde i Älvsjö. Offren tycks inte ha något gemensamt och det finns inget som tyder på att de skulle ha dödats av samma person. Till en början behandlas därför morden som två olika fall av Helena och hennes utredningsgrupp där en av poliserna allt mer öppet motarbetar Helena. Efterhand börjar ett samband mellan kvinnorna anas och Helena inser att de måste arbeta snabbt om inte fler ska drabbas.

Andra boken om Helena Mobacke är lika bra som den första, Döden tänkte jag mig så. Här har Helena arbetat ett tag och kommit lite längre i bearbetning av sin sorg över sonens död. en sorg som är ständigt närvarande. Hon har fått problem med en medlem i arbetsgruppen och dessutom hör exmannen av sig och vill träffas. Allt detta spelar in i hur Mobacke förmår koncentrera sig på det nya kriminalfallen, två mord som verkar höra ihop. Jag tycker om att Mobackes karaktär utvecklas och att man dessutom får insikt i hur och varför sårbara människor söker sig till en sekt. Jag gillar också det avskalade sättet att skriva på, det behövs inte enorma beskrivningar av allt möjligt eller en massa bi-historier, Mo kokar ner historien till det som är väsentligt. Jag gillar också att karaktären Tom Jacobsson utvecklas, han är inte bara en vidrigt nyfiken journalist utan mer komplex än så.  En mycket bra bok!! Rekommenderas!

Det blir en fyra i betyg. Hoppas Mo är i farten och skriver på del tre om Mobacke…

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Vänd Om Och Var Stilla av Johanna Mo”

  1. Ska läsas här framöver.

  2. […] mer intressanta. Jag har tidigare läst Mos serie om Helena Mobacke (Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla och Allting trasigt ska bli helt), och tycker lika mycket om Jakob Khalil, som jag hoppas att vi […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: