Läst: Döden Tänkte Jag Mig Så av Johanna Mo

Döden tänkte jag mig så

Döden Tänkte Jag Mig Så av Johanna Mo (2013) – ♥♥♥♥
Forum Bokförlag (recex e-bok)

När kriminalkommissarie Helena Mobackes son dör under tragiska omständigheter slutar hon själv att leva. Hon blir sjukskriven och isolerar sig. Hennes man lämnar henne och vännerna försvinner en efter en. Efter ett år får hon en ny tjänst hos söderortspolisen. Hon ska leda en nybildad utredningsgrupp med ansvar för mer komplicerade fall och hoppas på att få en mjukstart. Så blir det inte.
En tonårspojke knuffas framför ett tunnelbanetåg och dör. Någon dag senare blir en kvinna nerknuffad. Skräcken sprider sig i Stockholm, perrongerna står tomma och löpsedlarna tävlar i svärta.
Helena Mobacke försöker leda den svåra utredningen samtidigt som de gamla såren är på väg att rivas upp. Till slut tvivlar både hennes omgivning och hon själv på att hon faktiskt ska orka.

Johanna Mo är en etablerad författare men detta är hennes första deckare. Jag tycker mycket om den, den är välskriven, spännande och jag tycker mycket om den sorgsna Helena Mobacke, kriminalkommissarien som förlorade sin son på grund av sitt arbete. Man får inte veta alltför mycket om vad som egentligen hände hennes son, och jag tycker det är bra att informationen ges i små bitar åt gången, det håller intresset uppe. Eftersom jag själv är mamma så kan jag leva mig in i Mobackes sorg som är väldigt gripande gestaltad. Jag kan inte tänka mig nåt värre än att förlora ett barn, och till en otäck mördare till på köpet… Mo har ett avskalat sätt att berätta på och jag gillar det. Eftersom hon är så skicklig i sitt berättande får hon ändå fram det hon vill säga. Kriminalhistorien är spännande men det bästa med boken är skildringen av alla olika karaktärer.

Det blir en fyra i betyg. Jag vill läsa mer om Helena Mobacke!

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Döden Tänkte Jag Mig Så av Johanna Mo”

  1. Har läst den, vill också läsa mer om H Mobacke.

  2. […] sig blir de delarna ännu mer intressanta. Jag har tidigare läst Mos serie om Helena Mobacke (Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla och Allting trasigt ska bli helt), och tycker lika mycket om Jakob Khalil, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: