Sommarkrim från Albert Bonniers Förlag 2014

Jag fortsätter att granska och tipsa om förlagens sommarutgivning…vi måste ju planera hängmatteläsningen!! Det här hittade jag på Albert Bonniers Förlags hemsida:

 

Skuggorna

Nya Wennstam låter mycket lovande!! Kolla här: I Katarina Wennstams nya roman får vi möta en annorlunda sorts brottslingar. De ser sig mer som rättsinstans. Om en man blivit dömd för ett brott, suttit av sitt straff och kommit ut igen, är det inte säkert att skuggorna tycker att han sonat sin skuld till samhället. För om det är en man som misshandlat eller förgripit sig på en kvinna så står de där och väntar på honom, på att få slå till och tillfoga sår för sår, brännmärke för brännmärke, syra för syra. De är starka, snabba och osynliga, och lika snabbt som de dyker upp ur skuggorna försvinner de igen. Det blir Charlotta Lugns uppgift att spåra och gripa dem. Och försvarsadvokat Shirin Sundin ställs inför ett både moraliskt och juridiskt dilemma: vem är offer och vem är förövare i de här fallen?

Den man älskar

Det är inte sommar utan en ny Jungstedt-deckare tycker jag. Den här har följande handling: Mäklaren Sanna Widding har fått i uppdrag att inspektera en anrik gård i Bunge socken på norra Gotland. I samma stund som hon stiger in på tomten märker hon att allt inte är som det ska. Dagen därpå hittas hon mördad i ett vattenfyllt kalkstensbrott inte långt därifrån.
Gården vilar på djupa och mörka hemligheter som långsamt stiger upp till ytan medan familjen förbereder sig på att sälja den.
Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka på heltid vid Visbypolisen. Han och kollegan Karin Jacobsson dras in i en serie omskakande händelser där en okänd gärningsman hela tiden ligger steget före.

 

Annons

4 svar till “Sommarkrim från Albert Bonniers Förlag 2014”

  1. Tack för att du tipsar om godiset vi har att se fram emot 🙂 Särskilt Wennstams låter ju ruggigt bra! Som alla hennes böcker är! Och du har rätt i att man behöver en ny Jungstedt också, även om dom gått lite på rutin på sistone tycker jag. Hoppas den är lite vassare denna gång 🙂

  2. M Jungstedts ska läsas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: