Lyssnat på: Änglamakerskan av Camilla Läckberg

Änglamakerskan (ljudbok)

Änglamakerskan av Camilla Läckberg (2011) – ♥♥♥♥
Bonnier Audio

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.
Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt – en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.
Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Läckberg skriver finfina deckare och den här hör till en av de bästa. Hennes signum är ju att blanda dåtid och nutid så att man förstår hur skeendet från förr kan få ringar på vattnet och påverka framtiden. Så är det även här, och jag tycker att bihistorien om Änglamakerskans dotter som får ett oäkta barn med Hermann Göring är en intressant story. Historien i nutid håller hela vägen och vi bjuds på en plot-twist som man inte förutser. Karaktärerna är sympatiska och jag gillar att beskrivningen av deras helt vanliga liv gör att berättelsen känns mer levande. Möjligen är det en smula klichéaktigt att polischefen är korkad och egenkär…men Mellberg är så pass roande att jag köper det.

Utmärkt underhållning! Det blir en fyra i betyg. och Katarina Ewerlöf är den bästa uppläsaren vi har i Sverige!

Köp den här, här eller här!

Annons

3 svar till “Lyssnat på: Änglamakerskan av Camilla Läckberg”

  1. I den här boken gillade jag faktiskt dåtiden mer än nutiden, det var en helt fantastisk historia som vecklades upp 🙂

  2. Jag tyckte också bättre om dåtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: