Läst: En Grym Död av Jonathan Hayes

En grym död (inbunden)

En Grym Död (A Hard Death) av Jonathan Hayes (2011) – ♥♥♥♥
Bra Böcker

Edward Jenner, rättsläkare i New York, har klarat sig genom den fruktansvärda prövning han utsattes för i Heligt blod, men kan inte undvika de politiska följderna. Hans läkarlegitimation för delstaten dras tillfälligt in och Jenner finner sig förvisad till Douglas County i Florida, där han arbetar som rättsläkare i den lilla badorten Port Fontaine.
Men det finns en avigsida med det pittoreska Douglas County. Först hittar Jenner de ruttnande kropparna efter en mördad man och en kvinna i en sjunken bil. Sedan leder ett anonymt samtal mitt i natten honom till en kuslig upptäckt i hjärtat av Everglades. Han upptäcker spåren av en mystisk kriminell konspiration, och inser snart att han inte kan lita på någon. Trots att han sätter sitt eget liv på spel, vägrar Jenner att låta saken bero inte så länge det går en ostraffad mördare lös.

Jag tyckte om Hayes debutbok, Heligt Blod, även om jag hade lite åsikter…läs recensionen här...men alla de saker jag tyckte var svaga i debuten är nu åtgärdade och Hayes nyaste om rättsläkaren Jenner är mycket vass och spännande. Inga klichéartade beskrivningar och fullt ös med otäcka skurkar och spännande miljö. Miljön bidrar mycket till stämningen i boken, med Evergladesträsk och småstäder där rika män lever som småpåvar, och där alla känner alla. Småstadsmentaliteten är mycket bra gestaltad! Jag tycker också om att Jenners yrke beskrivs noga, även om många kanske tycker det är obehagligt med alltför levande beskrivningar av obduktioner så tycker jag att det är intressant!

En fyra blir det i betyg. Mycket bra!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: