Läst: The Strain-trilogin av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan

Släktet (pocket) Förgörelsen (pocket) Evig natt (pocket)

Släktet-trilogin (The Strain) av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan – ♥♥♥♥
Bra Böcker 

Ett plan landar i New York och alla ombord är döda- utom fyra stycken. Så börjar epidemin, fler och fler blir vampyrer utom de som Mästaren anser ska vara avelsmänniskor eller blodgivare. Några människor finns fortfarande kvar för att kämpa – och det blir en kamp som förutspåtts sekler tillbaka.

Jag sträckläste The Strain-trilogin när jag låg i flunsan (vem sa att man inte kan få saker gjorda när man är sjuk) och i sin helhet är den jättebra. Jag läste nyss Justin Cronins Flickan Från Ingenstans, vilken är likartad (världen går under pga vampyrartade varelser) men jag gillar The Strain mycket mer och här är varför:

Man kan ana den mästerliga skräckregissören Del Toros hand i det mesta, det är mycket ”filmiskt” skrivet och underhållande och medryckande.
Jag gillar mycket mer tanken på att vampyrism är en gammal religiös/mystisk företeelse än nåt virus.
Jag tycker det är så coolt att få följa skeendet när samhället, som vi känner det, krackelerar och förtvinar. Det var den stora missen med Cronins bok tycker jag, jag gillar att se hur det nya obegripliga tar över och ingen förstår varför. Vampyrer? You must be kidding!!! Cronin snabbspolade denna bit och det tyckte jag var synd. Här är det de två första böckerna.
Vampyrerna i dessa böckerna är något smartare än i Cronins bok, där de mer var rovdjur. Jag gillar ju tanken på att vampyren är ett rovdjur som är avancerat och elegant. Det är de inte i Del Toros böcker heller men något mer än i Cronins värld iaf. Min favoritvampyr existerar i filmen 30 Days Of Night, där det är ytterst tydligt att det är ett eget släkte men inte ett djur trots att de är vildsinta.

Hela serien får en fyra i betyg! Om någon skulle filma det som dök upp i mitt huvud medan jag läste skulle det bli alla tiders.

1 delen Släktet Köp den här, här eller här.

2 delen Förgörelsen Köp den här, här eller här!

3 delen Evig natt Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: The Strain-trilogin av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan”

  1. Nu har jag beställt alla tre böcker 🙂 Jag som fullkomligt älskade bägge Cronins böcker tycker de här låter som nåt för mig! Har du inte läst andra boken av Cronin? Där går man lite tillbaks och får veta mer. Lite konstigt att händelserna inte redovisas kronologiskt tyckte jag, men gillade dem ändå! Är svag för både böcker och filmer i den här genren 🙂

  2. Jag har läst de 3 böckerna i Släktet, OOooooh vilka bra böcker.
    De får 4- 4,5 i betyg av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: