Läst: Flickan Från Ingenstans av Justin Cronin

Flickan från ingenstans (pocket)

Flickan Från Ingenstans (The Passage) av Justin Cronin (2012) – ♥♥♥+
Norstedts

Det otänkbara inträffar: Ett topphemligt amerikanskt militärexperiment går fel och ett livsfarligt virus sprider sig ohämmat. Katastrofen är ett faktum och snart har världen för alltid förändrats. Allt som återstår för de chockade överlevarna är en kamp för tillvaron som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde värre än så.
I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som lyckades rymma från militärbasen strax innan det fruktansvärda hände. Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta bara början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymt, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde ha påbörjats.

Den första delen av boken, den som utspelar sig i modern tid, är vansinnigt bra och helt i klass med Pestens Tid! Sen byter berättelsen karaktär och utspelar sig efter att katastrofen ägt rum och skildrar hur människorna ha det under hotet av viralerna. Det är också  bra men jag hade velat veta mer om hur det var alldeles efter att viruset spred sig och hur vår vanliga värld gick under. Jag fångas inte riktigt lika mycket av den sista delen av boken som av den första. Det är riktigt bra tänkt att låta de nya gudarna (eller vad man ska säga,The Twelve) bestå av mördare och våldtäktsmän som det utförts experiment på…man kan ju ana att dessa viraler inte kommer att ha så mycket till övers för andras lidanden. Och att låta en av dessa tolv vara någorlunda mänsklig, både före förvandlingen och efter, är också smart!! Cronins prosa är levande och flyter på bra. Jag blir nyfiken att läsa resten av trilogin och ska snarast ge mig på The Twelve. Del tre kommer ut på engelska nu i vår, City of Glass tror jag den skulle heta!

En stark trea i betyg! Om hela boken varit lika bra som den första delen hade vi snackat femma i betyg!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: