Läst: Lust av Åsa Schwarz

Lust

Lust av Åsa Schwarz (2013) – ♥♥♥+
Mix Förlag

Sara är en helt okänd författare, fram tills hon använder sin mormors gamla ritual. Egentligen tror hon inte på magi, men nu går hennes dröm i uppfyllelse. Boken blir en bestseller och hon blir värvad till ett storförlag. Stjärnförläggaren Anders tar henne under sina vingars skugga. Ja, mer än det. Inte förrän de har inlett förhållandet inser Sara att Anders redan är gift.
Trots återkommande löften, lämnar han inte sin fru. Sara blir allt mer bitter och när det känns som värst, skriver hon av sig ilskan i sitt nya manus. När mannens hus förintas i lågor inser Sara att det hon skriver blir verklighet.

Jag mötte Åsa Schwarz på Bokmässan, hon undrade varför jag fotade hennes bok och jag berättade att jag också skrev på en bok som skulle heta ”Lust”…och så visade det sig att det var bokens författare jag talade med! Har velat läsa hennes Lust  sen dess och nu har jag gjort det! Jag tyckte om den, jag gillar att hon mixar Saras delar i jag-form med inlägg ur andra karaktärers perspektiv i tredje person och de historiska delarna som visar hur det en gång började! Eftersom jag själv är en författare in spe, som längtar efter bekräftelse och att bli utgiven, så skulle jag bums använda den där ritualen om jag hade den! Sara beskrivs som en rätt trasig karaktär och delar av hennes förflutna kommer fram mer och mer, vilket förklarar att hon har så svårt att ta avvisanden och svek. Den stora bad guyen i boken är den vänstrande mannen Anders som både vill ha kakan och äta den. Jag tycker mycket om att Saras trixanden med magi har konsekvenser även om för henne…även om hon kanske inte kommer att lida av dem. Och så önskar jag förstås att Jörgen, Saras misshandlande ex, får vad han förtjänar. Om jag ska klaga på nåt vore det kanske att jag hade velat ha mer magi och att de delarna utvecklades mer i historien så att det kom fram mer av skräckaspekterna av magin. Nu är dessa beskrivna på ett subtilt sätt, vilket är elegant men jag är ju skräcknörd och hade gärna följt med på Crowleys seanser och gottat mig!

En stark trea till en bok som är både sorglig, spännande och som beskriver mänskliga fel och brister. Inte så mycket skräck men spännande ändå!

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: