Årets spänningsroman 2013!!

Sist men absolut inte minst tänkte jag kora de tre spänningsromaner som jag hade mest nöje av 2013!

Vinnaren är…(och det verkar jag inte vara ensam om att tycka har jag sett på andra bloggar)…

1. Gone Girl av Gillian Flynn

Gone Girl (inbunden) 

Gillian Flynn har skrivit tre romaner, Sharp Objects, Mörka Platser och Gone Girl. Jag ar inte läst Sharp Objects (än) men de båda andra är mycket bra och lite ovanliga utifrån att Gone Girl är rätt nyskapande i sitt format. Man får följa huvudpersonerna var för sig och även om man är inne i deras huvuden så känns slutet rätt oväntat ändå. Läs recensionen här!

Charlize Theron Will Go To Dark Places In Gone Girl Novelist's Adaptation image

Dark Places ska bli film också, och Charlize Theron spelar Libby Day. Hon är ju duktig…fast i mitt huvud för snygg för att spela Libby.

 

2.  Onda Flickor av Alex Marwood

Onda flickor (inbunden) The Killer Next Door (häftad)

Det finns inga bilder på Alex Marwood för det är en pseudomym för en brittisk journalist som bor i London…och det var allt jag vet om henne. Men jag vet i alla fall att det kommer en ny Marwood-bok 2014, The Killer Next Door heter den och den ska jag minsann läsa! Jag tyckte mycket om Marwoods debut och att se tragedin när barn dödar barn från barnens synvinkel. Gripande och spännande. Läs recensionen här!

 

3. Flyktpunkten av Val McDermid

Flyktpunkten (inbunden) 

Jag har en faiblesse för skotska författare och en av mina favoriter är Val McDermid. Jag tycker extra mycket om deckarserien om Tony Hill (som också filmatiserats med Robson Green i huvudrollen som Tony Hill) men hon skriver även psykologiska thrillers och det här är en av dem. Mycket bra! Aktuell (om sk Big Brother-kändisar, paparazzikulturen och med en fet plot twist) och välskriven. Läs recensionen här!

En ny Hill-bok finns också färdig, Cross and Burn heter den och jag vet inte om jag orkar hålla mig tills den kommer på svenska…

Annons

Ett svar till “Årets spänningsroman 2013!!”

  1. Vi har verkligen liknande smak:-) Jag var lite besviken på Gone Girl och Onda flickor men tror det berodde på min högt ställa förväntningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: