Läst: Om Döda Ont av Hans Koppel

Om döda ont (inbunden)

Om Döda Ont av Hans Koppel (2013) – ♥♥♥
Telegram förlag (recex)

Möjligen inbillade hon sig. Hon fick lätt för sig saker. Som nu när hon stack nyckeln i dörren och kände att något inte stämde. Det var en svag känsla, flyktig och inte tillräcklig för att agera utifrån, men den fanns där. Mona öppnade och klev in. Föraningen växte till visshet, någon var i lägenheten.
– Hallå? ropade hon försiktigt och kikade mot vardagsrummet.
När hon såg kvinnan ryckte hon till och drog in luft vilket var opraktiskt eftersom hon inte fick till något skrik under den bråkdel av en sekund som hon ännu hade chansen.
En påse pengar på avvägar, en dansk nattklubbsdrottning utan skrupler och ett gammalt ouppklarat dödsfall. Allt korsar Calle Collins väg och snart är hans eget liv i fara.

Koppels trilogi av psykologiska thrillers är spännande och välskriven läsning. Jag föredrar de första två (Kom Ska Vi Tycka Om Varandra och Kommer Aldrig Mer Igen) eftersom jag tyckte att den där känslan av dålig karma som kommer tillbaka för att bita dig i häcken var intressant! Om Döda Ont handlar mer om tillfälligheternas spel, att en hälsning i ögonblicket ingivelse kan spela in och att saker från det förflutna dyker upp. Jag tycker dock att slutet (av både boken och i förlängningen trilogin) var lite rumphugget och kom hastigt på…hade gärna sett att flera trådar nystades upp lite omsorgsfullare där. Koppel väjer inte för obehagliga scener, och här spelar buntband en viktig del av handlingen…på ett inte så trevligt sätt. Jag hoppas att Koppel skriver fler böcker i denna genre, det vore slöseri annars!

En trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: