Forma Books Blog Awards 2013 – finalisterna!

Nu är finalisterna utvalda och de är följande:

 

Årets finalister 2013 följt av juryns motivering:

Årets bokblogg
Marcusbiblioteket – ”Inget ämne är för smalt – det är briljant, alltid. Inläggen är välskrivna, underhållande och engagerande som främjar till vidare läsning – både av böckerna som recenseras och av bloggen.”

Fiktiviteter
 – ”Skriver oerhört fängslande och oängsligt där böckerna sätts i ett större sammanghang. PS. Vi älskar högerspalten. PS2. Vi älskar layouten.”

Breakfast Book Club
 – ”Bokklubben med stort B. Här blir man inkluderad i bokdiskussioner där recensionerna har tagit en intressant form med många olika röster och tyckanden.”

Årets nischade bokblogg
Sista timmen – ”Bevisar att en kort recension kan vara precis lika innehållsrik som en lång. Det är ett passande format och plattform för vår tid med chans att nå ut till en stor målgrupp.”

Bokfreak – ”Inspirerande, konkret och aktuellt om barn- och ungdomsböcker. Det lättillgängliga och välformulerande språket gör att man Wikipedia-fastnar.”

Endast Eböcker – ”Väver in information om e-böcker på ett naturligt sätt utan att det blir upphaussat. En viktig och informativ‬ blogg som är bra om‬ ‪man vill ha koll det man vet och inte vet om ‬e-böcker.‬”

Årets bokrecension

Fiktiviteter, Kroppspanik – Vi applåderar denna fantastiska recension och reflektion där det märks att boken verkligen har gjort sitt jobb – att läsaren tänker vidare utifrån sitt eget perspektiv.

Bokunge, Prinsen och pojken – En väldigt bra barnboksrecension med träffande synpunkter. Det är modigt att våga var kritisk mot en så viktig bok. De skriver på ett ärligt, tydligt och rakt sätt.

Nobelprisprojektet, Korsriddarna 1 – Pricksäkert och underhållande så till den milda grad. Vi bugar inför Nobelprisprojektets uttryckssätt och vill vakna varje morgon till denna recension.

 

Jag har redan röstat! Gör det du också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: