Lyssnat på: Annan Påföljd av Nina Larsdotter

Annan påföljd (mp3-bok)

Annan Påföljd av Nina Larsdotter (2013) – ♥♥♥
Litet Förlag (recex)

Philip älskar Sofia. Men på valborg kysser han en annan. Kommer flickvännen någonsin förlåta honom? Vore allt bättre om Mathilda inte fanns?
Charlotte har levt med sin hemlighet i sexton år. En dag står mannen hon bedrog men aldrig slutade att älska framför henne igen. Vad skulle hända om hon vågade berätta sanningen för honom?
Handlingar får konsekvenser. Om handlingen enligt lag är att betrakta som brott är brottspåföljden antingen straff eller annan påföljd. Men det räcker inte med det. Det finns andra påföljder. Vi kan inte alltid förstå vilka förrän det är försent.

Denna bok är till stor del inspirerad av det sk Sturebymordet, när en flicka mördades av en jämngammal kille för att han ville blidka sin flickvän som var arg över att han kysst denna flicka. En fruktansvärt tragisk historia, hur något (i våra vuxna ögon) så bagatellartat som en kyss kan ge sådana konsekvenser. SMS-konversationerna i boken är autentiska och man skönjer hur nåt slags folie à deux drabbat den svikna flickan och hennes pojkvän, hur de utan minsta samvetskval diskuterar ett mord som nåt slags kärlekshandling. Kringhistorierna är däremot fiktion, och jag skulle önskat ytterligare fokus på ungdomarna, hur kompisarna till de inblandade resonerar och agerar. Jag skulle också önskat viss redigering av SMS-konversationen även om den är tagen ur verkligheten, Sofias SMS blir rätt upprepade och sänker tempot snarare än driver upp det. All den galla hon spyr över Philip tyder på att hon inte mår bra och orsaken till varför (man får också reda på att hon skär sig) hade varit intressant och givande att grotta ner sig mer i.
Det här är Nina Larsdotters debutroman och jag tycker att den är lovande. Och jag måste ge en eloge till Jessica Eklund som är formgivaren som stått för det fantastiska omslaget, det speglar bokens innehåll på ett mycket bra sätt.

En stabil trea i betyg. Det ska bli intressant att läsa Nina Larsdotters nästa bok!

Köp den här, här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s