Läst: Kyss Mig Först av Lottie Moggach

image

Kyss Mig Först (Kiss Me First) av Lottie Moggach (2013) – ***
Modernista (recex)

När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan.
Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian.
Leila blir upprymd när Adrian ber att få träffa henne och smickrad när han erbjuder henne att delta i »Projekt Tess«. Tess är en kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. Hon är vacker, urban, smart och sargad.
Medan Leila och Tess mailar, chattar och pratar över Skype, blir Leila alltmer indragen i Tess värld och steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om henne snart måste hon nämligen bli Tess.

Den stora behållningen med den här boken är tanken på att många av oss lever stora delar av våra liv på nätet och om rätt person tar över är det möjligt att ingen märker nåt… Leila är en person man tycker rätt synd om och det är sorgligt när hon blir förälskad och inte förstår varför känslorna inte är besvarade-det har ju varit hon hela tiden! Spänningen slarvas tyvärr bort och jag tycker man skulle gjort mer av varför Tess drivs till självmord, och av hur det gick till. Det är mer ett drama än en spänningsroman i slutändan tycker jag.

En trea i betyg. Modernista ger ut mycket bra och originella böcker i höst!

Köp den här, här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s