Författarträff på Bookmark Förlag!

Livbåten (inbunden)

En trevlig inbjudan trillade in i mailkorgen – den 5 november får ett antal bloggare chansen att träffa Charlotte Rogan, författare till boken ”Livbåten”, som tydligen gjort stor succé runt om i världen. Här är handlingen i Livbåten:

”1914 förliser oceanångaren Empress Alexandra. Efter att ha lämnat övriga passagerare att drunkna trängs 39 personer i en livbåt som är byggd att bära hälften. För att den unga Grace ska överleva måste andra sätta livet till.
Med list och mod tar hon upp kampen om att härska i båten. En ödesdiger kamp som blottar människans allra mest basala känslor och instinkter såväl hos Grace som hos hennes medpassagerare.
Livbåten är en psykologisk thriller berättad av en kvinna som är lika oförglömlig och komplex som de händelser hon beskriver. En mardrömsfärd som inte lämnar någon läsare oberörd.”

Det lät spännande och originellt…lite som Flugornas Herre kanske, förlagt i en annorlunda miljö. Jag gillar verkligen böcker som handlar om vilka onaturliga saker vi människor är kapabla till för att överleva.

Framgångssagan Charlotte Rogan är också intressant. På Bookmark Förlags hemsida kan man läsa följande:

”Charlotte Rogan är den yrkesarbetande trillingmamman som ägnade all sin fritid under tjugofem års tid åt att skriva i hemlighet. När så en vän till sist fick läsa ett av hennes manus tog det inte lång tid förrän hon skrivit kontrakt med Reagan Arthur, ett av USA:s mest välrenommerade förlag. Strax därpå låg Livbåten, hennes debutroman, på både den amerikanska och brittiska försäljningstoppen. Få böcker har fått ett så hängivet mottagande av den amerikanska kritikerkåren under senare år.”

Jag har anmält mig och rapporterar sedan på bloggen!!

Charlotte Rogan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s