The Shining (häftad)

The Shining av Stephen King (1977) – ♥♥♥♥+

När Jack Torrance får i uppdrag att ta hand om det isolerade Overlook Hotel över vintern, ser han det som en möjlighet att komma på fötter igen efter att ha misslyckats som författare och fått sparken från sitt lärarjobb. Hans fru, Wendy, ser vintermånaderna uppe i bergen som en chans att läka relationen med Jack och förhindra att familjen splittras.
Danny, deras femårige son, ser något helt annat. Han är synsk och kan se scener som ingen femåring någonsin borde få se. Han ser hotellets fasansfulla förflutna och de onda krafter som väntar på familjen …

En fullkomligt lysande bok som King förlagt i en underbar miljö…ensamma i ett insnöat lyxhotell börjar familjens sammanhållning förfalla och de mörka krafter som finns i hotellet tar sakta men säkert över Jack Torrance. Man får följa hans väg in i galenskapen och det är så skickligt beskrivet att allt är fullkomligt logiskt. King är otroligt säker på att beskriva känslor och spelet mellan människor och man kan knappt tro att detta bara är hans tredje bok för det är så moget och stilistiskt perfekt. Beskrivningen av alkoholbegäret är briljant och det är inte konstigt eftersom King vid den här tiden var en aktiv alkoholist. Otroligt spännande och välskrivet och ett absolut måste för skräckfans. Boken är också så mycket bättre än (den ganska usla i mitt tycke) filmen, som de flesta minns på grund av en rätt tokig Jack Nicholson… Läs också uppföljaren Doctor Sleep, inte lika bra men då får man veta hur det går för Danny och hans mamma.

En stark fyra i betyg!! Skitbra helt enkelt.

Köp den här, här eller här!

En reaktion till “Läst: The Shining av Stephen King

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s