Läst: Rörgast av Johan Theorin

Rörgast (inbunden)

Rörgast av Johan Theorin (2013) – ♥♥♥+
Wahlström & Widstrand (recex)

Den gamle skepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av en pojke som bultar på hans dörr. Pojken stapplar in från stranden och berättar om ett skepp fyllt av döda och döende sjömän, och en galen man med yxa.
Det är i början av en tryckande högsäsong på norra Öland, när tiotusentals turister anländer för att fira midsommar. Men en av besökarna har vänt hemåt från ett annat land för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten.
I myllret av människor är det bara Gerlof som börjar ana vem hemvändaren är, och varför hans mål är att hämnas på en hel släkt. Det är bara han som har mött mannen förut, i ungdomen, när de båda stod på kyrkogården och plötsligt hörde knackande ljud från en nygrävd grav …

Den Theorin vars böcker jag verkligen gillar är tillbaka! Sankta Psyko var en besvikelse för mig, speciellt det rumphuggna slutet, men nu visar Theorin vad han kan! Gerlof Davidsson är en sympatisk och driftig huvudperson och Öland är en tacksam miljö att förlägga en deckare i. Jag gillar också delarna som utspelar sig i Ryssland och ryser mer än en gång över vad som pågått där, folkmord och skräck… Frågan om ifall en man kan vara en bra man trots att han utför förfärliga saker är intressant. Min favorit i Ölandssviten är Nattfåk, på grund av de övernaturliga inslagen, men den här delen är också mycket bra. Jag hoppas att Gerlof kommer att dyka upp i framtiden trots att Theorin anser att Ölandssviten är avslutad i och med denna bok. Må han tänka om!

En stark trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

 

 

 

 

 

Annonser

8 kommentarer

  1. aaaahh! Ännu mer avis haha! Fast igår lyckadesjag gå förbi akademibokhandeln på väg till bion för att se skumtimmen! Då stod den i fönstret, min man blev livrädd av mitt ivriga utrop haha! Och så fick jag jag 20 % rabatt för att jag hade medmerakort. Det var min dag igår 🙂 Ska dyka in i den ikväll.

  2. Ping: Rörgast av Johan Theorin | Lottens Bokblogg

  3. Ping: Rörgast av Johan Theorin | bokdamenblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s