APT PUPIL (häftad)

Lyssnat på: Apt Pupil av Stephen King (1982) – ♥♥♥♥♥

Todd Bowden bor i en förort till Los Angeles. Han misstänker att en av hans grannar har ett förflutet som nazistisk krigsförbrytare. Istället för att ange mannen för polisen tränger sig Todd in i hans hem och kräver att den gamle nazisten ska berätta om alla hemskheter från förintelselägren. Uppfylld av fascinationen inför nazismens ondska tvingas Todd gå i närkamp med sin egen fascistiska sida.

Den här novellen är rent genialisk! Den utmanar våra föreställningar om vem som är ond och god. Spelet mellan den gamle krigsförbrytaren Kurt Dussander, och den på ytan gode skolpojken Todd är mörkt och fascinerande och otroligt välskrivet. King är en av de absolut bästa författarna när det gäller att skildra spelet mellan människor och här beskriver han ett folie à deux där nazisten och skolpojken parasiterar på varandra i en förfärlig symbios.

Novellen förekommer i novellsamlingen Different Seasons, tillsammans med tre andra fantastiskt bra noveller varav två blivit otroligt bra filmer – The Stand och The Shawshank Redemption. Ett absolut måste för skräckälskare eftersom det helt enkelt inte blir bättre än så här.

Köp Different Seasons här, här eller här!

6 reaktioner till “Lyssnat på: Apt Pupil av Stephen King

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s