Läst: Odödlig av S.J Bolton

image

Odödlig (Like this, forever) av S.J Bolton (2013) – ♥♥♥♥
Modernista Förlag (recex)

Elvaårige Barney Roberts – liksom alla andra som läser dagstidningarna – vet att mördaren snart kommer att slå till igen.
Offret kommer att vara ännu en pojke, som han själv. Kroppen kommer att ha tömts på blod och lämnats kvar någonstans på en strand längs Themsen. Det kommer inte att finnas några ledtrådar för London-poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury. Ingen förvarning om vem som blir nästa offer. Ingen riktig anledning för Barneys vän och granne, Lacey Flint, att bli involverad, eftersom hon är ledig från sitt jobb på Londonpolisen – och inte en chans att hon ska kunna hålla sig borta.
Klockan tickar, våldet eskalerar och barns liv står på spel – Lacey och Barney vet att de inte har råd med ett enda felsteg om de ska klara sig igenom det här med livet i behåll.

Bolton är en ny favorit. Hennes böcker är välskrivna och urtäta, svåra att lägga ner. Den här är också mycket bra och delarna med de psykologiska samtalen varvas effektfullt med den allt mer uppskruvade jakten på mördaren. Det enda problem jag har är att jag inte är särskilt förtjust i hjältinnan Lacey Flynt. Hon är för svårmodig och mörk, och om det bara fanns en gnutta humor i Boltons böcker så vore de perfekta!

Men en fyra i betyg blir det. Mycket spännande med en hög plot twists på slutet…

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: Odödlig av S.J Bolton”

  1. Jag har inte läst något av Bolton än men jag borde nog. Och så älskar jag twister! 🙂

  2. […] Modernista Förlag har verkligen lyckats lägga beslag på en hel massa finfina deckarförfattare, produktiva sådana tillika! För 1,5 år sedan hade jag aldrig hört talas om Bolton och nu tillhör hon mina favoriter. Serien om polisen Lacey Flynt, en kvinna som verkar ha en hel ryggsäck av personliga problem som tynger ner henne, är mycket spännande och bra! Hon är också skicklig på att hålla spänningen uppe ända in i kaklet och förtjänar verkligen en plats på topp-trelistan för 2013! Läs recensionen här!! […]

  3. […] skrivit om boken är bland annat Alkb,  Bokraden, hyllan,  Lottens Bokblogg, Maddes Bokblogg,  Läsa & Lyssna, Vargnatts […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: