Läst: Av Kött Och Blod av Henrik Johansson

image

Av Kött Och Blod av Henrik Johansson (2013) – ♥♥♥
Federativs Förlag (recex)

På en rostfri arbetsbänk i ett restaurangkök i östra Malmö låg en golem: en stum, stark och själlös varelse skapad av människohand, byggd av kött. Köttmonstret väntade. En av restaurangens anställda skulle mördas. Tempi Moderni går med vinst, men det räcker inte. Ledningen vill ha mer. Tempot höjs och inte en krona spenderas i onödan. Med kniven mot strupen blir personalens motstånd hårdare och hårdare. Till slut finns det ingen väg tillbaka.

Jag hade inga speciella förväntningar på denna bok, förutom att den skulle vara mer skräckig än den var då texten på baksidan sa att en köttgolem skulle gå bananas… Den var inte alls skräckig, delarna om golem avhandlades snabbt och lite slarvigt och de var de minst läsvärda i boken. Antingen skulle man gjort mer av detta eller uteslutit dem och gjort det till en klassisk deckare istället. Delarna om personalen och deras arbetsvillkor var däremot mycket bra och läsvärda och den stora behållningen med boken.

En trea i betyg! Läsvärd, helt klart!!

Köp den härhär eller här!

Annons

Ett svar till “Läst: Av Kött Och Blod av Henrik Johansson”

  1. […] Johanssons roman Av kött och blod, där en köttgolem spelade en viktig roll. Jag tyckte om den (recension här) och fick nu förfrågan om att läsa hans fantastiknovell Caridrius (Fafner Förlag). Det är jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: